08 februarie 2012

Romania Like a Dream - Lacul Balea


Lacul Balea este cel mai mare lac glaciar si unul dintre cele mai frumoase din masivul fagarasean. Lasa-ti ochiul sa se scalde pe intinderea de apa de peste 45 000 de mp pe care altadata era o insula ce se apropia de tarm printr-un mic istm. Acum insula si istmul s-au transformat intr-o peninsula ce poarta in spate una dintre cele mai cautate cabane din Muntii Fagaras.
Merita sa ajungi in aceste frumoase locuri dimprejurul lacului si cascadei Balea. Sunt unele dintre cele mai frumoase, nu doar din acesti munti, ci din intregul lant carpatic.
Lacul Balea este un lac glaciar (format in circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu.
Dimensiunile lacului sunt: 360 m in lungime, suprafata de 46508 mp si adancimea de 11,35 m.
In anul 1932 lacul Balea si o suprafata de circa 180 de hectare in jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica.
La Lacul Balea se poate ajunge in timpul verii cu masina, pe Transfagarasan, iar in restul timpului cu telecabina, de la cabana “Balea Cascada”.
In anul 2006 a fost construit in apropierea lacului Balea primul hotel de gheata din Europa de Est.
O suprafata de circa 180 de hectare in jurul lacului Balea a fost declarata rezervatie stiintifica inca din 1932, ce adaposteste numeroase plante (printre care floarea de colt – Leontopodium Alpinum, bulbucii – Trollius Europaeus, Vartejul Pamantului – Pedirularis Oederi) si animelele ocrotite (capra neagra – Rupicapra rupicapra, rasul, acvila de munte).
Un lac in varf de munte si un peisaj ce-ti ofera o stare de liniste, departe de orasele agitate, te conving sa mergi pe Transfaragasan.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu