11 iunie 2014

Bucura, Viorica, Florica, Lia, Ana si Taul Portii

Chiar daca atuncia, cand ies din casa si aleg o tura la munte, o fac pentru a ajunge pe un varf, nu  intotdeauna se intampla sa mi se indeplineasca si dorinta.
Plecat spre Muntii Retezat, vroiam ca punct culminant al iesirii sa fie varful ce poarta numele masivului si poate cel mai reprezentativ pisc al sau. Dupa ce anul trecut am facut Peleaga si Papusa urma acum Retezatul, iar pe viitor Judele si ceva mai incolo, in Godeanu  Gugu.
Pana la urma am ales traseul ce pleaca din Poiana Pelegii (chiar daca drumul in Parc e execrabil si taxa mare) spre Bucura si prin Portita Bucurei spre Retezat tocmai pentru a vedea, din nou, Lacul Bucura, in detrimentul traseului ce pleaca din Rausor pe Valea Steviei spre Culmea Lolaia.
 Dar nu a fost sa fie. Am ajuns doar pana in umbra Bucurei la Taul Portii si la ale sale ape inghetate. Totusi m-am ales cu un set de fotografii reusite si cu placerea de a admira cateva din lacurile galaciare ale Retezatului.Si cateva imagini cu Lacul de acumulare Gura ApelorNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu