19 iulie 2014

Varful Negoiu, popasul de la capatul norilor......

Inaltat suprem, deasupra Fagarasului vestic si aproape stapan al muntilor nostrii, Varful Negoiu pare inaccesibil pentru noi muritorii. Involburat mai tot timpul, in mantia-i cusuta prin vapori de nori si brazdat prin lespezile sale de strungi dracoase unele, sau mai feminine, altele, acest punct culminant pentru orice indragostit de natura in principal si munte in special, reprezinta o borna necesara in dobandirea implinirii acelui sentiment de stare de fericire deplina, euforie de intelepciune permanentă, însoțită de indiferență față de împrejurările exterioare.
Privind, din cercu-i de magie de la capatul norilor, poti vedea, intins la picioarele-ti incarcate de adrenalina cum carari serpuiesc aievea in lumea fizica dar atat de perisabila. Padurile freamata iar apele cu clipocitul de cristal aduc osanale regelui aparat de strajeri nemilosi (Laitel, Lespezi, Caltun, Podeiu, Serbota).
La El, am ajuns venind dinspre cabana ce-i poarta numele pe Cararea Zmeilor lasand in spate nume ce amintesc de legende din trecut Piatra Caprei, Piatra Pranzului, Valea Saratii si Acul  Cleopatrei, dar te asteapta sa vi si dinspre Lacul Caltun  sau din Caldarea Berbecilor  printr-una din strungile-i preferate (Dracului sau Doamnei).
Orice poteca ai alege, El , Negoiu, te v-a astepta la fel, neclintit si in genere alaturi de prietenii lui norii.Dupa un apus pe Piscul Serbotei, urmeaza o zi cu soarele ascuns dincolo de un plafon al norilor ce ma insotesc apasator prin Cararea Zmeilor, peste Valea Saratii si prin Saua Cleopatrei pana pe Varful Negoiu.Dincolo de Saua Cleopatrei, o parte din lume mi se dezvaluie in splendoarea-i linistita. Se vede si Negoiu...


 Caldarea Pietroasa.
 In prim plan Vf Serbota, iar pe fundal piscurile ce strajuiesc Valea Oltului.
 O capra neagra admira magia muntelui.

 Peste Creasta Podeanului in departare se vede Vidraru.
Si sus pe Negoiu.....
Traseul spre Balea Lac, pe langa Lacul Caltun si peste Vf Laitel.


Varfurile gemene Lespezi si Caltun.Spre Vest dincolo de Serbota si Plaiul Scarii.


Imagini inspre sudul Fagarasului...
Dincolo de Strunga Doamnei prin Caldarea Berbecilor si prin Saua Lespezilor traseul continua pe langa Paraul Lespezilor spre Cabana Piscul Negru.

 Negoiu

 Caltun si Lespezi vazuti din Saua Lespezi.
 Lespezi.
 Caltun.
 Culmea Podeanului.
 Transfagarasanul.
 Valea Paraului Lespezi.
Adio Fagaras minunat, pe mai tarziu........Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu